Жителька одного із сіл Чортківського району втратила 9 тисяч гривень, повіривши шахраям, які пропонували їй роботу за кордоном.

Жінка знайшла в інтернеті оголошення про працевлаштування в одній із країн Європи. Вона зв’язалася з «роботодавцями», які їй розповіли про перспективи роботи та запропонували зареєструватися на сайті компанії.

Шахраї скинули жінці посилання, де вона ввела свої персональні дані та дані банківської картки. Після цього з її рахунку списали 9 тисяч гривень.

Потерпіла звернулася до поліції. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські застерігають громадян бути обережними та не піддаватися на шахрайські схеми. Не переходьте за сумнівними посиланнями від незнайомців, не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах. Не розголошуйте нікому свій тризначний номер на звороті картки, пін-код до картки, логін та пароль до інтернет-банкінгу та коди, які надходять вам на телефон. У разі підозри шахрайських дій, блокуйте картку та телефонуйте на лінію 102.