На Тернопільщині чоловіка засудили на три роки обмеження волі за статтею 155 Кримінального кодексу України через статевий зв’язок із неповнолітньою.

Крім того, його зобов’язали виплатити дівчині 100 тисяч гривень моральної компенсації. Це рішення прийняв Бучацький районний суд, як повідомляють Тернопільські події. Судова інстанція встановила, що чоловік зустрічався із неповнолітньою з 2021 року, і в лютому 2023 року вони займались статевим актом на даху багатоповерхового будинку в Бучачі.

Під час суду обвинувачений стверджував, що був усвідомлений щодо неповнолітності дівчини і намагався переконати, що все відбулося за її згодою. Однак потерпіла відмовилася від таких тверджень і настоювала на суворому покаранні.

Суд прийняв рішення визнати чоловіка винним за порушення частини 1 статті 155 Кримінального кодексу України і встановив йому тривалість обмеження волі на три роки. Крім цього, обвинувачений зобов’язаний виплатити неповнолітній суму у розмірі 100 тисяч гривень як моральну компенсацію.