Перший випуск військових капеланів, які завершили курси підвищення кваліфікації завершився у Києві. Серед випускників є капелан 105 окремої бригади територіальної оборони ЗС України Євген Флиста.

Таке навчання потрібно усім бо реалії війни завжди змінюються, а також змінюються і стандарти. Зараз ми переймаємо досвід військової організації NАТО. Під час навчань ми проходили військовий вишкіл, тактичну медицину, поглиблену практичну психологію. Також як капелани, зобов’язані бути знайомі з традицією інших конфесій і релігій, які є в Україні, щоби вміло надати духовну опіку, – каже Євген Флиста.

Відповідно до посади капелани повинні знатися у всіх військових напрямках. Окрім цього відповідно до закону України «Про Службу військового капеланства» священослужителі мають право стати в один стрій зі всіма військослужбовцями.

Капелан є тим, хто поруч, а отже у сьогоднішніх реаліях, ми повинні вміти долати усі труднощі та бути підтримкою кожному військовослужбовцю, усього підрозділу і командира, – додав Євген.