В рамках реалізації програми  діти Героїв Тернопільської громади можуть безкоштовно навчатись у художній школі імені Михайла Бойчука.

«Кожна родина Героїв, які живуть у Тернополі, буде під опікою громади. Важливою складовою програми «Діти Героїв Тернополя» є організація доступного і якісного освітнього процесу для діток. Зокрема, у нашій художній школі діє відділення образотворчого мистецтва, де набирають дітей з 8 років, та відділ художнього оздоблення текстилю, де можна розпочати навчання з 10 років. Корпуси школи знаходяться у трьох мікрорайонах міста: на масиві «Сонячний», у центрі та на Дружбі. Запрошуємо дітей наших Героїв з Тернопільської громади на безкоштовне навчання. Маємо допомагати нашим дітям розвивати свої таланти, захоплення та допомагати з організацією дозвілля», – зазначив міський голова Сергій Надал, – пише «Рro.te.ua». Міський голова додає, діти Героїв Тернополя можуть безкоштовно навчатись в усіх музичних та спортивних школах міста.

У Тернополі на сесії міськради прийнято програму «Родини Героїв Тернополя».  Це програма підтримки і турботи про родини Героїв, які загинули на війні. Наша громада має підтримати ці сім’ї, захистити, допомогти. Війна і спільна біда нас об’єднує. Ми маємо продовжувати протистояти ворогу до перемоги. І турбуватися про родини тих, хто повернувся у рідне місто на щиті. Від імені Тернопільської громади я висловлюю підтримку рідним наших Героїв, які віддали своє життя за нашу країну, за нашу свободу і незалежність. Ми знаємо, що для вас це складний час. Ви втратили близьких людей, які були найближчими вам серцем і душею. Вони боронили свою країну, віддаючи власне життя.

Програма «Родини Героїв Тернополя» включатиме підтримку і допомогу родинам в різних сферах. Вона доповнює ту допомогу, яку родини отримують від держави. Буде створено Центр підтримки для родин Героїв Тернополя, де вони зможуть отримати кваліфіковану психологічну, соціальну допомогу, там буде «Телефон довіри». В управлінні соціальної політики працюватимуть спеціалісти для соціального супроводу і консультування родин. Вони зможуть скористатися безкоштовним проїздом у громадському транспорті. Ми спілкувалися з родинами воїнів, які загинули, і щодо облаштування у Тернополі меморіального комплексу. Це рішення буде узгоджуватися безпосередньо з родинами.

Обов’язок нашої громади – підтримати сім’ї, які втратили сина, чоловіка, батька, брата, годувальника, захисника. Наша громада завжди пам’ятатиме про їхню участь у нашій  майбутній перемозі. Вічна пам’ять і вічна слава Героям України!

Від admin2