Заступник начальника Тернопільської ОВА Михайло Гапула привітав на теренах області литовську делегацію та обговорив питання розширення міжрегіонального співробітництва з Литвою.

Михайло Гапула зазначив, що Литовська Республіка є надійним союзником України, яка потужно підтримує український народ у боротьбі з російським агресором.

Щиро вдячні литовській делегації, Почесному консулу Литовської Республіки у місті Тернопіль та Тернопільській області пану Ярославу Візняку за надання потужної гуманітарної допомоги Тернопільській області на потреби внутрішньо переміщених осіб, освітніх, медичних та інших установ області, об’єктів інфрастуктури, які забезпечують безперебійну роботу в області“, – сказав Михайло Гапула.

Тернопільщина вже давно співпрацює з Радою регіонального розвитку Тауразького повіту в рамках Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.

Основним питанням є розширення міжрегіональної співпраці з іншими регіонами Литовської Республіки, зокрема, з метою розвитку потенціалу громад у галузях креативної економіки, цифрового розвитку, альтернативної енергетики, охорони здоров’я та довкілля.

Михайло Гапула передав подяки від начальника ОВА Володимира Труша керівникам благодійної організації “Сильні Разом” Арунасу Ґелунасу та Едмундасу Якілайтісу за надання гуманітарної допомоги Тернопільській області.

А також вручив подяку Почесному консулу Литовської Республіки у місті Тернопіль та Тернопільській області пану Ярославу Візняку за особистий внесок у розвиток українсько-литовського співробітництва, надану гуманітарну та фінансову допомогу для підтримки Тернопільської області.