Опалювальний сезон цього року вимагає ретельнішої підготовки електромереж до роботи в осінньо-зимовий період. У ВАТ «Тернопільобленерго» майже завершили основні роботи з профілактичних ремонтів електромереж та проводиться формування аварійного запасу матеріалів і устаткування.

Як повідомив головний інженер ВАТ «Тернопільобленерго» Степан Бартків, станом на вересень здійснені всі передбачені графіками технічного обслуговування профілактичні огляди, виміри, роботи з технічного обслуговування підстанцій 35-110 кВ, ТП і РП 10 кВ та ліній електропередачі всіх напруг. Виконуються графіки технічного обслуговування та випробувань пристроїв релейного захисту та протиаварійної автоматики.

На капремонт електричних мереж Тернопільської області, станом на 01 вересня 2022 року витрачено понад 27035,6 тис. грн., що становить 47,58% до річного завдання.

Також проведена розчистка 726,053 км трас ліній електропередавання напругою 0,4-10-35-110 кВ від гілля дерев, що складає 100,00 % до планового завдання.

Як зазначив Степан Бартків, дані заходи дозволять підвищити надійність електропостачання мешканців, установ та підприємств області в період підвищення попиту на споживання електроенергії.

У ВАТ «Тернопільобленерго» радять і споживачам подбати про підготовку своїх внутрішньобудинкових електромереж до опалювального сезону. Адже найпростіший спосіб підняти температуру в квартирі чи будинку – ввімкнути електрообігрівач. Але важливими питаннями є стан електропроводок, в разі підключення електрообігрівачів, та стан самих електроприладів. Тому, першочергово варто перевірити справність розеток у своїх квартирах (будинках) та технічну справність самих електрообігрівачів. Особливу увагу варто звернути і на стан апаратів захисту електромережі – автоматів (запобіжників). Якщо вони пошкодженні – то обов’язково потрібно їх замінити.

Енергетики нагадують, що всі ремонтні роботи в електромережі повинні виконувати спеціалісти, оскільки завжди потрібно пам’ятати про правила електробезпеки.