У Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського провели благодійну акцію на підтримку маленького тернополянина Артемка Гудими.

Хлопчик знаходиться в ізраїльській клініці, де проходить хіміотерапію та очікує на трансплантацію кісткового мозку з діагнозом «Атипова тератоїдна/ рабдоїдна пухлина ЗЧЯ з поширенням у стовбурові відділи. Стан після субтотальної резекціїї.» (рак головного мозку).

Це захворювання є онкологічною патологією дитячого віку. Лікування досить дороговартісне, а сім’я Артема вже вичерпала всі свої фінансові можливості ще на етапі хірургічного лікування.

До нашого університету звернулися хресна мама хлопчика Юлія Черепаняк (Гудима), народна депутатка України Людмила Марченко разом з Анастасією Колеснік, директоркою «Україно-Турецького Благодійного фонду» з проханням приєднатися до збору матеріальної допомоги для Марії Гудими на лікування сина Артема.

Як зазначила Марта Руденко, керівник центру виховної роботи та культурного розвитку ТНМУ, скриньки для збору коштів були розташовані у корпусах університету. У четвер, 3 лютого, волонтери пройшлися адміністративним корпусом для збору коштів, також можна було надіслати пожертви на картку студентки ТНМУ – волонтерки Вікторії Дяченко. Усі зібрані кошти було знято з картки, вилучено зі скриньок і передано родині хлопчика. Спільними зусиллями на лікування дитини вдалося зібрати 14 тисяч гривень.

Дякуємо нашим невтомним волонтеркам ТНМУ, студенткам другого курсу Вікторії Дяченко (ММ-203) та Анастасії Колесниковій (ММ-211) за їхню працю, активність та добре серце.

Волонтери, організатори та рідні висловлюють щиру подяку: керівництву й адміністрації університету, всім викладачам та студентам за активну участь і бажання допомогти.

Соломія Гнатишин