Еко-ферма “Веселі козенята” у селі Хомівка (Тернопільська область) є не лише домівкою для сотні кіз та крафтовим виробником сиру і морозива, а й привабливим туристичним об’єктом. Щовихідних десятки відпочивальників відвідують господарство, тому власник ферми Тарас Назар планує розбудовувати господарство та облаштувати будиночки для туристів, повідомляє SEEDS.
Переїхати з міста в село Тараса змусила любов до тварин, розповідає фермер.
“Я люблю молоко, люблю тварин. Усе починалося не як бізнес, а як справа для душі, своєрідний релакс та спосіб наблизити свої дітей до природи”, – говорить власник господарства.
На фермі виготовляють кілька видів сирів. Але найбільша гордість Тараса Назара – морозиво з козячого молока (пломбір та шоколадне). Експериментувати з приготуванням натурального морозива почав ще батько фермера, згодом Тарас удосконалив рецептуру.
“Ми взагалі відмовилися від застосування для приготування морозива сухих інгредієнтів, крім цукру. За основу беремо вершки або сир”, – розповідає власник господарства.
Фермер мріє почати промислове виробництво морозива з козячого молока. Також наступного року Тарас Назар планує спорудити гостьові будиночки для туристів, що приїжджають на ферму.
Крім кіз тут утримують овець та свиней. Тварин можна погладити та погодувати. Також у програмі відвідин ферми “Веселі козенята” – дегустація молока, кількох видів сирів і, звичайно ж, морозива.
Українські фермери виготовляють з козячого молока навіть мило. Такий продукт роблять на фермі “Бабині кози” на Київщині. Основа косметичного продукту – масло з козячого молока.