З 19 по 26 вересня 2021 року на базі Дитячого центру оздоровлення, відпочинку та туризму «Росинка» Жовківської міської ради Львівської області проходив навчально-тренувальний табір «Рятувальник-2021».

Участь в ньому взяла і команда нашої області «Вартові» з числа вихованців гуртка «Юний рятувальник» Почаївського будинку дитячої творчості та спорту.
Організатором виступив Всеукраїнський громадський дитячий рух “Школа безпеки” за сприяння ДСНС України та фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Офіційне відкриття відбулося на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.
Під час роботи табору юні учасники взяли участь у майстер-класах: «Рятувальні роботи на акваторії», «Надання домедичної допомоги при зупинці дихання/утопленні», «Безпечні мандри», проведенні естафети «Рятувальні роботи в зоні пожежі», ділової гри «Я – рятувальник».

Цікавими виявились психологічні тренінги, фестиваль патріотичної пісні, конкурс «Міс та містер – рятувальник», проведення конкурсу “Презентаційний плакат”. Діти відвідали басейн парк-готелю “Акварель”, музей «Шевченківський гай», провели оглядову екскурсію по місту Львову. Учасники табору прийняли участь у міському святі «Місто професій», проведенні локацій «Острів безпеки», квесту «Козацькі забави».

Юні рятувальники Тернопільщини відзначилися у всіх заходах табору: стали першими у пожежній естафеті, діловій грі «Я – рятувальник», переможцями конкурсу «Презентаційний плакат», дипломантами конкурсу патріотичної пісні, а також виграли гран-прі у конкурсі-феєрії “Казкові рятівники”. Усі юні учасники табору отримали сертифікати про здобуття основних теоретичних знань та практичних навичок щодо дій у надзвичайних ситуаціях і надання домедичної допомоги.
Велика вдячність учасникам заходу та їх організаторам, що впевнено крокують у майбутнє під гаслом: «Запобігти! Врятувати! Допомогти!».