Приватний нотаріус Тернопільського міського нотаріального округу Марія Михайлівна Миськів потрапилася до Топ-нотаріусів, на яких найбільше скаржилися в Україні у серпні цього року.

У серпні 2021 року Антирейдерська колегія (Колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації) Міністерства юстиції Україна та її «філій» розглядали скарги щодо 125 нотаріусів. Виявилося, що на Марію Миськів з Тернополя скаржилися найбільше – 5-ть разів, відповідно по ній відбулися 5-ть розглядів справ Антирейдерською колегією.

Також цим ж органом Мін’юсту розглядали скарги на реєстраторів. Деяким з них навіть анулювали доступ до бази Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. В цьому списку зі знаком мінус відзначився реєстратор з Тернопільщини. Це – Роман Пилипчук з Шумської міськради. Анулювання відбулося після скарги на реєстратора представників Приватного акціонерного товариства «Азовкабель». За результатами перевірки встановлено, що на момент проведення оскаржуваної реєстраційної дії місцезнаходження ПрАТ була Запорізька область, а оскаржувана реєстраційна дія була проведена держреєстратором Р. Пилипчуком, робоче місце якого знаходиться в Тернопільській області, що стало порушенням, яке для реєстратора виявилося фатальним.

 

Джерело: nashigroshi.org