Сьогодні в Тернопільській області перебуває Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Його робочий візит почався із зустрічі з головою ОДА Володимиром Трушом та директоркою департаменту охорони здоров’я Ольгою Ярмоленко. Вони ознайомились із роботою Центру симуляційного навчання у ТНМУ ім. І. Горбачевського.

– У Центрі створено всі можливості для опанування практичних навичок на манекенах.Тернопільський медичний університет постійно розвивається, удосконалюється, впроваджує нові методики навчання. І ми бачимо результати роботи педагогічного колективу – лікарі-інтерни ТНМУ одні з найкращих в Україні за результатами складання ліцензійного іспиту «Крок», —зазначив Володимир Труш.

Студенти-медики і студенти-парамедики мають можливість відшліфувати своїм вміння в наданні екстреної медичної допомоги у Центрі симуляційного навчання. У цьому їм слугує новозбудований навчальний корпус з боксом для заїзду «швидкої» та відповідно оснащеним автомобілем, кімнатою екстреної медичної допомоги (Emergency department), залою для дебрифінгу, внутрішнім двором, де симулюють надзвичайні ситуації.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зазначив, що симуляційний центр вражає технічним забезпеченням.

– Наше завдання — надавати якісні медичні послуги населенню. Завдяки таким симуляційним центрам студенти можуть набути практичні навички в умовах максимально наближених до реальності, — підкреслив Віктор Ляшко.