Чортківський ФСК «Кристал U-19» підписав договір про співпрацю із футбольним клубом «Агробізнес», котрий грає у Першій лізі. У прийдешньому сезоні 2021/22 юні чортків’яни виступатимуть у Чемпіонаті України U-19 під назвою «Кристал-Агробізнес».

Президент ФСК «Кристал U-19» Іван Яковищак впевнений, що ця угода – величезний шанс для молодих футболістів гучно заявити про себе на всю Україну. Граючи у найелітнішому турнірі у своїй віковій категорії, хлопці матимуть змогу швидко прогресувати.
Важливою складовою угоди є те, що більшість фінансових витрати бере на себе ФК «Агробізнес».
«Клуб з Волочиська оплачуватиме харчування та проживання футболістів, переїзд на матчі. Також намагатимемось залучити кошти з інших бюджетів, адже наше спільне завдання – втримати хлопців, щоб вони представляли на рівні України саме Чортків, а не пороз’їжджались по різних командах. А у тих гравців, яким вдасться вийти на якісно новий рівень, буде шанс спробувати свої сили у основній команді ФК «Агробізнес»,” – розповів Іван Яковищак.
У свою чергу, міський голова Чорткова та почесний президент ФСК «Кристал» Володимир Шматько зауважив, що цей футбольний колектив представляє наше місто вже більше трьох років і хлопці заслужили вийти на якісно новий рівень змагань.
До слова, перший тур нового Чемпіонату України U-19 стартує вже 5 вересня. Домашні матчі «Кристал-Агробізнес» проводитиме на стадіоні «Харчовик» у Чорткові.