Держпродспоживслужби здійснили 5057 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання по всій території області. Порушення виявили на 1130 об’єктах. До порушників застосовували відповідні заходи реагування, зокрема: надали 1130 приписів, рекомендацій та пропозицій щодо усунення порушень.
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області склали 106 протоколів, за ст. 42 КУпАП.
Спільно з представниками Національної поліції за ст. 44-3 ч.1, ст. 44-3 ч.2 КУпАП склали 213 протоколів.
Зокрема, за даний період обстежили:
- 916 закладів громадського харчування (46 протоколів);
- 2360 об’єктів продовольчої торгівлі (235 протоколів);
- 1105 об’єктів торгівлі непродовольчої групи товарів (17 протоколів);
- 36 агропродовольчих ринків (7 протоколів);
- 640 інших закладів, в т.ч ТРЦ, перукарні, навчальні заклади, АЗС, вокзали, аптеки тощо (14 протоколів).
В ході проведення моніторингових обстежень, представники Держпродспоживслужби постійно проводять бесіди щодо профілактики COVID-19 та необхідності виконання доручень Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, вимог постанов Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з усіма працівниками та власниками підконтрольних об’єктів.
Загалом, від початку року:
Перевірили 11 524 суб’єкти (об’єкти) господарювання;
склали 529 адміністративних протоколів;
надали 2245 приписів та пропозицій.