На виконання розпорядження голови Тернопільської обласної державної адміністрації Володимира Труша, в.о.генерального директора ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України”, головний державний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук взяла участь у перевірці медзакладів, де надають допомогу пацієнтам на коронавірус.

08 грудня мобільна група побувала у закладах Борщівського, Заліщицького, Теребовлянського та Чортківського районів.
Було оглянуто підключення систем подачі кисню до ліжок, ознайомилися з превентивними заходами щодо запобігання виникнення нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем.

«Люди повинні бути впевнені, що вони отримають медичну допомогу у будь-якому випадку. Тому мобільна група має на меті перевірити реальну картину у медзакладах області. Зокрема, ситуацію із підключенням кисню, скільки ліжок, чи у разі необхідності можна розгорнути додаткові ліжко-місця тощо», – каже заступник голови ОДА Віктор Устенко.

Нагадаємо, Тернопільщина отримала другий транш субвенції на забезпечення киснем ліжок, передбачених на COVID-19. Це 23, 8 млн грн. Вони призначені виключно на підведення кисню та закупівлю кисневих концентраторів. Попередня субвенція становила 14,5 млн грн.