«Інвалідність – не перешкода для успіху. Якщо маєш бажання працювати, відповідально відносишся до роботи, завжди знайдеш прийнятне місце праці», – впевнена Марія Слив’як з Монастириського району. Сьогодні жінка успішно працює продавцем непродовольчих товарів у місцевого приватного підприємця Світлани Сидор в магазині «TERRA».

У березні 2020 року, втративши роботу, пані Марія звернулась до Монастириської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості. Перебуваючи на обліку в період карантину, вона, взаємодіючи з кар’єрним радником, активно шукала роботу. Оскільки жінка має інвалідність, пошук прийнятного місця праці здійснювався відповідно до індивідуальної програми реабілітації та з урахуванням побажань щодо умов праці.

Коли до районної філії ОЦЗ звернулась ФОП Світлана Сидор за допомогою у підборі працівника за професією продавець непродовольчих товарів, вакансію запропонували Марії Слив’як. Безробітна мала певний досвід роботи в суміжній професії, відтак у серпні 2020 року було організоване стажування у роботодавця, під час якого жінка мала можливість удосконалити професійні знання та навички, які відповідають сучасним стандартам і вимогам, дізналася про особливості роботи на новому робочому місці.

Приємна, сумлінна, акуратна, доброзичлива працівниця сподобалась роботодавцеві, отож після завершення стажування пані Марія успішно продовжила свою трудову діяльність в магазині «TERRA».

Від admin