Завершення літа для Муніципального Галицького камерного оркестру – це завжди концерти на відкритих сценічних майданчиках. Вже стало традицією, що відзначаючи День Міста, День Незалежності разом зі тернополянами, колектив під орудою Народного артиста України Василя Феленчака з радістю дарує слухачам святкові програми. Не став винятком і цей рік. Заходи на свіжому повітрі, незважаючи на карантинні обмеження, все одно відбувались.

Тим більше, що люди і справді вже заскучали за спілкуванням з артистами та «живою» музикою, тією, що звучить не в режимі он-лайн чи з радіоприймача, а в «реалі». Отож, серпневі концерти оркестру – і на літній естраді в парку Шевченка, і біля пам’ятника Івану Франку, зібрали багато слухачів. Усі твори, які виконували музиканти, активно і щиро сприймались, слухались, підтримувались, співпереживались публікою. Програми були складені так, щоб представники усіх вікових категорій могли почути щось особливе саме для себе – і класика, і сучасні композитори, і популярні пісні в інструментальній обробці, і народні, і джаз та рок-н-рол, і вальс.

Традиційно, в Міжнародний День музики, який відзначається 1 жовтня, Муніципальний Галицький камерний оркестр відкриває черговий концертний сезон. Розпочали підготовку до цього концерту артисти і зараз. Планується, що в програмі з цієї нагоди звучатиме музика українських композиторів. Велика увага, зокрема, буде приділена творам Мирослава Скорика та його пам’яті. Однак, як складуться обставини цього сезону, які обмеження накладе на проведення масових заходів карантин, прогнозувати важко. Але у будь-якому випадку, колектив готується і з нетерпінням чекає на зустріч із глядачами.

Олена Лайко, “Тернопільська липа”

Від admin