Президент Володимир Зеленський підписав Закон щодо запровадження ІФА-тестування в Україні. Тести дадуть можливість виявити антитіла до коронавірусної інфекції COVID-19.

Цей закoн набирає чиннoсті з дня йoгo oпублікування. ІФА-тестування відбуватиметься за державні кошти. Це означає, що у випадку проходження ІФА-тесту за нього не доведеться платити.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов сьогодні також повідомив, яким категоріям населення, в першу чергу проведуть тестування.

«Сьогодні буде підписаний відповідний наказ щодо запровадження ІФА-тестування. За рахунок ІФА- тестів ми в змозі будемо суттєво збільшити кількість осіб, яких будемо тестувати. Перш за все ми будемо тестувати людей, в яких є відповідні симптоми, клінічні прояви коронавірусної хвороби, також усіх без виключення пропонуємо тестувати контактних осіб, які контактували із захворілою особою, навіть якщо у них немає симптоматики. Також усі групи ризику – це і Національна поліція, і Національна гвардія, інші групи ризику», – зазначив Максим Степанов.

Від admin