pekun-11-2019-1Популярна українська співачка та телеведуча, уродженка Тернополя, народна артистка України Оксана Пекун сьогодні, 2 листопада, відзначає День народження. На початках своєї співацької кар’єри, свідками якої мали можливість бути тернополяни, оскільки все зароджувалось саме тут, у нашому місті, на День народження Оксана кілька років поспіль робила сольні концерти у ПК «Березіль». Щоразу намагалася придумати так, що ці дійства були особливими, яскравими, несхожими на традиційні: запрошувала друзів-музикантів – «зірок» української естради тих часів, багато співала сама.

pekun-11-2019-1

У ті роки до Оксани «в гості на День народження» приїздили і дует «Світязь», у якому виступали харизматичні Дмитро Гершинзон та Анатолій Говорадло, і ліричний Лері Він, і по-циганському екзотичний Петро Чорний, і романтичний В’ячеслав Хурсенко. Долучались і друзі-земляки – Віктор Павлік, Гриць Драпак, Любомир Чермак. Саме тоді звучали найвідоміші і найпопулярніші композиції співачки, які на довгі роки принесли їй визнання та популярність, – «Кав’ярня кохання», «Не залишай», «Квіти в дарунок», «Відлітаю, прощай», «Ти будеш мій», «Осінь», «Вперше»…

Потім, коли Оксана переїхала до Києва, ця її «концертна» традиція у Тернополі автоматично «поставилась на паузу». Хоча, як зізнавалась співачка, вона постійно думала про те, щоб таку творчу і особливу для неї справу відновити. І цього року, нарешті, її мрія здійсниться. 21 листопада Оксана Пекун виступить для тернополян з програмою «Душа моя». Цим концертом у рідному місті співачка відкриє свій гастрольний тур містами України, який вона вирішила присвятити ювілею творчої діяльності.

У програмі Оксана покаже землякам пісенні здобутки за останній час, коли вона «занурилася» у «фолькову» тему, з 2008 року працюючи ведучою унікального телепроекту для всіх поколінь «Фольк-music» на Першому Національному. До речі, саме цей проект, окрім визнання мільйонів глядачів – шанувальників автентичної української пісні, приніс Оксані знайомство з колективом «DZHERELA», талановиті артисти якого впродовж кількох останніх років стали її постійними партнерами по сцені. У їхньому спільному репертуарі є як багато народних пісень, так і кілька композицій із «популярного» репертуару Оксани, які, завдяки гурту «DZHERELA», отримали нове бачення. Будуть у концерті і зовсім нові пісні, які співачка з любов’ю підготувала до цього туру, аби порадувати своїх шанувальників, і улюблені багатьма «хіти» минулих років, але у новому трактуванні, як то кажуть «кавер-версії».

Разом з Оксаною Пекун, на сцені «Березілю» виступлять також актор театру і кіно, телеведучий і шоумен, народний артист України Анатолій Гнатюк, «золотий» саксофон України, заслужений артист України, теж колишній тернополянин Ігор Рудий, шоу-балет «Atlantic» Тетяни Мазуркіної.

Отож, 21 листопада у Палаці культури «Березіль» Оксана Пекун чекатиме на усіх своїх тернопільських шанувальників та друзів на пісенну зустріч. А сьогодні, 2 листопада, співачка, святкуючи свій День народження, все одно згадує рідний Тернопіль, білі та золоті «кулі» її улюблених хризантем, які завжди дарували їй глядачі під час концертів у нашому місті, ностальгує, що рідко тепер вдається сюди приїздити, і радіє, що нарешті вона знову співатиме у Тернополі.

Олена Лайко, «Тернопільська Липа»

pekun-11-2019-2

Від admin