fa75a3c3567d5408d3464dce36a57c64_XL25 лютого на телеканалі СТБ відбулась прем’єра телесеріалу «Кріпосна», який з перших серій вже завоював любов глядачів. Як розповідають автори проекту, для зйомок картини були використані різні локації, серед яких і відомий Вишнівецький палац, що на Тернопільщині.

Відомо, що для створення відповідної атмосфери, що відповідає сюжету драми, знімальна група об’їздила мало не всю Україну. На щастя, до наших днів збереглося чимало садиб багатих поміщиків, які чудово передають атмосферу минулого століття.

Так, близько року тому, палац на Збаражчині, який називають українським Версалем, став тимчасовим знімальним майданчиком.

– Палац Вишневецьких представить у драмі «Кріпосна» Чернігівську губернію ХІХ століття. Це місце – головна резиденція згаслого у XVIII столітті княжого роду Вишневецьких у Тернопільській області. Над спорудою працювали українські, польські та французькі архітектори протягом понад 30 років. А всесвітньовідомий письменник Оноре де Бальзак назвав палац «малим Версалем», – йдеться у дописі каналу СТБ.

Від admin