Екоінспектори вилучили у порушниці 420 першоцвітів, розмір компенсації за Червонокнижні рослини становить 26 040 грн.

У рамках операції «Первоцвіт-2018» працівники Держекоінспекції обстежили місця масового зростання Червонокнижних рослин на території ботанічного заказника «Яблунівський» (поблизу Копичинець Гусятинського району).

– Саме тут у попередні роки виявлялися численні випадки незаконного збору підсніжника білосніжного. Напередодні 8 березня місцеві жителі звільняють від снігу лісові ділянки та накривають їх поліетиленовими плівками для створення парникового ефекту, що прискорює проростання рослин. Проте цього року значний сніговий покрив та морози захистили ці тендітні рослини від варварського знищення, – йдеться у повідомленні Держекоінспекції у Тернопільській області.

Під час проведення обстеження на автомобільній дорозі Тернопіль – Чортків, яка проходить через ботанічний заказник, було виявлено порушницю природоохоронного законодавства, яка здійснювала незаконний продаж підсніжників. Першоцвіти, загальною кількістю 420 рослин, були вилучені у порушниці, обрахований розмір компенсації за добування рослин занесеними до Червоної книги України становить 26040 грн. Матеріали справи направлені до Гусятинського відділення поліції.

Екоінспектори закликають людей проявити екологічну свідомість – не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів, повідомляє 20 хвилин.

Від admin