Дві медалі – бронзову і срібну – завоював український біатлоніст Богдан Цимбал на Чемпіонату Європи-2018 з біатлону серед юніорів (U-21). Першу з них спорстмен здобув у спринті, а потім змінив її на нагороду вищої проби в гонці переслідування. Як повідомляє Федерація біатлону України, виступаючи у спринтерській гонці на 10 км, Богдан чітко відпрацював на вогневих рубежах і піднявся на третю сходинку подіуму.

Bogdan-Cymbal-02-2018-1
На фото: Богдан Цимбал – на третій сходинці п’єдесталу

А щодо гонки переслідування, то, за коментарями фахівців Федерації, Богдан «ввімкнувся» на повну потужність і почав скорочувати відставання від росіянина Ігоря Малиновського, який лідирував, на останньому кілометрі. І хто знає, кажуть тренери, якою була б медаль, якби траса була метрів на 300 довшою, оскільки від золота Цимбала відділили дві секунди. Успіх Богдану принесла більш точна, ніж у суперників по боротьбі за медалі, стрільба: на чотирьох рубежах він помилився лише один раз, причому, що важливо, – ідеально зібрався на роботу на завершальній стійці. «Бронзу» цього разу завоював француз Мартен Перилья Боттоне.

Додамо, що  тернопільський біатлоніст Руслан Бригадир, який також бере участь у чемпіонаті Європи в Поклюці, у спринтерській гонці показав 39-й результат, і у гонці переслідування, навіть за чотирьох помилок у стрільбі, залишився на цій самій позиції.

Фото із сайту “Sportinfo.com.ua”.

 

 

Від admin