Рік такий, що одяг куплений на Різдво можна одягати на Пасху і навпаки. Температурні режими неприродні для нашого кліматично поясу. Парниковий ефект дає про себе знати.

Хотіла б я глянути в очі тому, хто ще у вересні прогнозував таку холодну зиму, якої в Україні не було вже 100 років! Як це визначали? Чи просто нам не вистачає сенсацій і треба якось залякати… А чи говоримо, аби говорити? Словом, потратила я 10 тисяч на зимовий верхній одяг і взуття за тими прогнозами. Проте одягнути пальто й чобітки поки що не доводилося. Не дай Бог, згодяться на Пасху.

А на вулиці розмаїття сезонів. Хтось в шубі, хтось в куртці і навіть просто в толстовці зустріти можна. А студенти з теплих країв взагалі почуваються, як вдома – у в’єтнамках на босу ногу ходять в супермаркети за продуктами. Ще рік, два і ми не будемо на Новий рік літати до Єгипту, засмагнути можна буде й у нас на оновленій Циганці або Дальньому пляжі. Це на руку і комунальникам, і прибиральникам вулиць від снігу. Думаю, що скоро ми розповідатимемо дітям легенди про кучугури снігу, гру в сніжки і лижний спорт. І певно, знають щось таіландці, в яких Новий рік розпочинався 1 квітня. Поживемо, побачимо. З Новим роком!

Воксана ШВАРЦ

Джерело: Про Те

Від admin