Під час розширеного засідання правління Громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації обговорили ряд важливих та актуальних питань. Підбили також підсумки зробленого за рік, а також спільні здобутки та напрацювання. Участь у засідання взяв голова Тернопільської ОДА Степан Барна, – інформує прес-служба ОДА.

Крім членів правління громадської ради, на засіданні були присутні й керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники інститутів громадянського суспільства, депутати Тернопільської обласної ради та представники засобів масової інформації.

barna-grom-rada-12-2017-1

Як зазначив під час відкриття заходу голова громадської ради Валерій Федорейко, одним із пріоритетних напрямів їхньої діяльності був економічний розвиток. Не менш важливим ставили й питання енергетики та енергоефективності. Власне, під час засідання була можливість обговорити, як ці завдання вдалося реалізувати і що ще потрібно зробити.

Крім цього, начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей облдержадміністрації Ігор Кульчицький доповів про стан реалізації розпорядження голови ОДА Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

barna-grom-rada-12-2017-3

Водночас, поінформували про активізацію заходів із реалізації пріоритетних напрямків діяльності громадської ради в 2017-2018 роках щодо:

– енергоефективності та енергозбереження, проведення аудиту підприємств-постачальників енергоносіїв і обґрунтованих тарифів на ці послуги для населення;

– виконання Програми охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області на 2014-2020 роки (із змінами затвердженими рішенням Тернопільської обласної ради від 10 травня 2017 року № 518) на території області та запровадження діючих технологічних комплексів із сортування та утилізації твердих побутових відходів;

– виконання Програми розвитку лісового господарства Тернопільщини на 2017-2018 роки (рішення Тернопільської обласної ради №538 від 10.05.2017 р.) щодо розвитку лісового господарства, збереження і розширення площ насадження лісів.

barna-grom-rada-12-2017-2

Від admin