– Помітила, що у Тернополі поменшало пішохідних переходів, – каже тернополянка Мирослава Устим. – Їх просто заасфальтували. Це якийсь жах. Тепер там страшно дорогу переходити, адже автівки не зупиняються. Для чого у місті такі речі роблять?

Так, за словами жінки, не стало розмітки дорожнього переходу біля мерії на вул. Листопадовій. Також не стало пішохідного переходу трохи вище біля Катедри та біля магазину “Молоко”, як переходити на майдан Волі. Це, вважає тернополянка, може призвести до біди.

– Цікаво, це лише тимчасово? – каже пані Мирослава. – Чи хтось може вирішив, що переходи – там зайві?

З якої причини у згадуваних місцях Тернополя заасфальтували розмітку і які ще переходи у місті чекає така ж доля, ми поцікавились у відділі технічного нагляду міськради.

– У Тернополі наразі насправді у згадуваних місцях проклали новий асфальт, – каже начальник відділу технічного нагляду Олег Вітик. – Тимчасово там пішохідних переходів зараз немає, але невдовзі ми там облаштуємо пластикові переходи.

Справа в тому, що за технологією для формування асфальту, як пояснив пан Вітик, необхідно близько двох-трьох тижнів. Після цього там можна буде прокласти пластик. Відтак, до початку цієї роботи необхідно ще десять днів.

– Прокладання пластикових пішохідних переходів практикується у місті вперше, – додає пан Вітик. – Скільки ж коштів піде на такі переходи, ми ще сказати не можемо.

За словами начальника відділу технагляду міськради, облаштовувати пластикові переходи у інших місцях у Тернополі цьогоріч не планують. Адже, по-перше, потрібні знайти гроші, а по друге – ще придивлятимуться до того, як слугуватимуть встановлені у згадуваних точках міста.

“20 хвилин”

Від admin