З приходом Великодніх свят закінчується Великий піст. Настає час, коли дозволено не обмежувати себе в їжі та веселитись. Розважати тернополян почнуть вже з Обливного понеділка. Тернопільські молодіжні організації, зокрема «Молода просвіта» Пласт, Спілка Української Молоді, товариство Обнова» організовують народні гуляння. Розпочнеться дійство біля Катедрального собору. Там,  з 14.00 год, як і минулого року будуть проводити ігри для дітей, співатимуть з ними веснянки та гаївки, навчатимуть різних самобутніх українських приказок та віршиків. Батьки можуть не хвилюватись на рахунок віку: участь у «руханках» може приймати малеча від 2 до 15 років. Водночас там же відбудеться урочисте закриття Школи писанкарства «Намалюю писаночку», де будуть представлені найкращі роботи.

Про забаву для дорослих теж не забули – о 16.00 від Катедри почнеться народна хода «Кривий танець». Суть її полягає у тому, щоб тримаючись за руки дійти до козацького острівку в парку Топільче. Минулого року у «Кривому танці» об’єдналось понад тисячу тернополян.

– Це надзвичайно цікаво і весело. Адже ми не просто будемо йти, а оминати перешкоди, виконуючи різні «петлі» та інші «викрутаси». Окрім цього, будемо співати веснянки та інші великодні українські пісні, забираючи по дорозі до гурту все більше людей, – розповідає представниця організації Молода просвіта» Іра Нестюк

Козацький острівок розділять на декілька зон: дитячу, парубоцьку та ярмарково-виставкову зона. Дітям пропонуватимуть пограти у гру «Ого! Товканка», де потрібно буде битись крашанками один з одним, ще з ними проводитимуть різні конкурси та співатимуть веснянки.

На завершення свята відбудеться концерт і розпалять святкову ватру.

Олена Лисиця

Від admin