Мабуть вперше за два десятки років у Міжнародний день захисту дітей у стінах Тернопільської обласної бібліотеки для дітей було так тихо. Карантин. Бібліотекарі сумують за читачами, читачі за книгами. Та все ж, ми приберегли для наших книгоманів хороший сюрприз. Саме цього дня на сайті книгозбірні було опубліковано результати Обласного творчого онлайн конкурсу «Моя домашня бібліотека», який проводився спільно з Почесним консульством Угорщини в м. Тернопіль та області.

Головна мета конкурсу, яку переслідували організатори – привернути увагу дітей та батьків до домашньої бібліотеки, а також нагода дізнатися більше про її долю, кількість видань, найдавнішу книгу, про читацькі уподобання членів сім’ї, улюблену та рідкісну книгу, і цим самим підштовхнути до читання та відкриття досі незвіданих світів.
До конкурсу приєднались 63 учасники з різних куточків Тернопільщини, надіславши 66 робіт. Члени журі були приємно вражені не лише чисельністю конкурсантів (прийом матеріалів тривав лише один місяць), а й креативністю робіт, спільною сімейною творчістю, майстерністю виконання, якій позаздрили б і дорослі.
Тому обрати лише по 3 переможці у номінаціях «Відеоролик» та «Фотосвітлина», як попередньо зазначалось в умовах конкурсу, здавалося неможливим. Зупинилися на 17 роботах, які виділялись з-поміж інших і були по-своєму унікальні та особливі. Якщо ж ви раптом не повірите нашим словам, можете переконатись у цьому, переглянувши конкурсні матеріали учасників та переможців, які знаходяться у вільному доступі на Youtube каналі бібліотеки (https://cutt.ly/OyXXnsy).
Завдячуємо нашому партнеру – Почесному консулу Угорщини в м. Тернопіль та області Тетяні Чубак, яка очолила журі та одразу ж погодилась фінансово підтримати позаплановий (карантинний) конкурс. Саме вона першою запропонувала обрати більшу кількість переможців, аби ще більше книголюбів отримали призи.
У зв’язку з карантинними обмеженнями, про святкові заходи з нагоди нагородження буде оголошена згодом.
Тепер до найцікавішого. Отже, беззаперечним лідером став, володар Гран-прі конкурсу – Олеськів Марк (с. Великі Гаї Великогаївської громади), який набрав максимально можливу кількість балів від усіх членів журі.
А переможцями  у номінації «Відеоролики» стали: у віковій категорії 5–9 років – Горбатюк Саша та Стрілецький Юрій (м. Збараж); у віковій категорії 10–14 років – Концур Олексій, Андрейчин Ігор, Волчек Юлія та Сушко Іван (м. Тернопіль), Габрук Вікторія та Мацишин Назар (смт. Козова), Лукаш Ліана (смт. Скала-Подільська), Злонкевич Юстина (смт. Великі Бірки Тернопільського р-ну); у віковій категорії 15–18 років – Мамчур Вікторія (смт. Скала-Подільська).
У номінації «Фотосвітлини» перемогли: у віковій категорії 5–9 років – Мисак Ірина (м. Копичинці); Баглей Соломія та Садова Яна (смт. Козова); у віковій категорії 10–14 років – Ковальчук Богдан (м. Тернопіль); Пікалова Анна (смт. Скала-Подільська). У віковій категорії 15–18 років – переможець відсутній, у зв’язку з недостатньою кількістю поданих матеріалів у даній категорії.
Нехай перемога у цьому конкурсі стане ще одним підтвердженням ваших талантів і здібностей та лише початком наступних досягнень.
Тетяна Хованець, завідувачка науково-методичного відділу
Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.

Від admin