Місто активно готується до відкриття садочків. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 № 392, відвідування закладів дошкільної освіти дозволяється з 25 травня. На засіданні Тернопільського міського штабу прийняли рішення, що садочки в Тернополі працюватимуть з 1 червня ціле літо, а діти більше перебуватимуть на повітрі, – пише «TeNews».

У Тернополі готові. Міський голова Сергій Надал повідомив, що у місті активно готуються до роботи дитячих садочків. «Ми розуміємо, що садочки потрібно терміново відкривати. Ми розуміємо, що коли відкриваються підприємства – мають відкритися садочки. Ми хочемо відкрити садочки 1 червня – але чекали на рішення уряду. Саме уряд має право вводити і скасовувати режим надзвичайної ситуації, від якого напряму залежить робота шкільних та дошкільних навчальних закладів», – сказав Сергій Надал у своєму коментарі.

Діти будуть більше на повітрі. Місто також готується до роботи садочків в умовах, коли вірус може повернутися. Зокрема, зараз розробляються програми, щоб діти за відповідних погодних умов більше перебували на вулиці, а приміщення використовували для відпочинку. Впроваджуються нові нормативи, покликані покращити здоров’я дітей та запобігти випадкам зараження у дитячих навчальних закладах.

«Ми хочемо, щоб наші маленькі тернополяни більше гуляли на вулиці. Дихали свіжим повітрям. Тому зараз переглядають існуючі програми з метою збільшення кількості занять саме на вулиці. Також вносяться зміни до внутрішніх нормативних документів. Приміщення садочків мають регулярно і часто провітрювати. Частішим буде вологе прибирання та дезінфікування поверхонь. Сподіваємося, — такі заходи зменшать захворюваність загалом», – зазначив міський голова.

Садочки працюватимуть влітку. Міський виконком планує забезпечити, щоб садочки працювали і влітку в разі потреби. «Більше двох місяців люди перебували на карантині. Тепер поступово починають відновлювати роботу підприємства. Ми свідомі, що батькам доведеться залишати дітей у садочках. Ймовірно, цього року менше тернополян будуть відпочивати, і місто прагне забезпечити умови, коли батьки будуть спокійними за своїх дітей. Тому садочки працюватимуть. Ми попросили наших працівників піти у відпустку під час карантину, щоб після відкриття дошкільних навчальних закладів вони могли працювати», – сказав Сергій Надал у своєму коментарі.

Від admin