Під час свого традиційного звернення до громади міський голова Тернополя заявив, що у місті продовжується масове тестування на COVID-19. Наразі головне завдання мерії та штабу з протидії епідемії – зменшити темпи поширення вірусу під час Великодніх свят.

nadal-v-masci-2020-1

Тестування «груп ризику» – результати

Тернопіль за кошти благодійників закупив 3000 високоякісних експрес-тестів для перевірки на Covid-19. За допомогою цих систем проводять масове тестування так званих «груп ризику». Це медичні працівники, працівники транспорту, священики та волонтери.

Минулого тижня були отримані результати обстеження сімейних лікарів і медичних працівників, кондукторів і водіїв спецтранспорту. Тоді підтвердився один випадок коронавірусу серед медиків. Цього тижня тестування на коронавірус пройшли 257 педіатрів та іншого медперсоналу.

За останню добу виявили і підтвердили, завдяки масовому тестуванню на коронавірус серед медиків первинної ланки і працівників спецтранспорту, три випадки захворювання на COVID-19: двоє – це працівники комунального транспорту і один медик.

За словами міського голови Тернополя, тестування буде регулярним та системним. Зараз експрес-тести почали робити волонтерам.

Головне не статистика, а життя та здоров’я людей

Міський голова також прокоментував, чому важливе масове тестування.

«Я розумію, що ці результати збільшують статистику, але для мене не це головне. Наше завдання – зменшити критичні наслідки поширення коронавірусу в нашому місті, а не турбуватися про звіти. Здоров’я і життя тернополян – це головне. Керуючись досвідом інших країн, ми почали масове тестування і будемо регулярно й надалі перевіряти людей, що працюють у зоні ризику», – підкреслив Сергій Надал.

Лікарні Тернополя мають необхідні засоби захисту

Також міський голова роз’яснив важливе питання наявності засобів захисту у лікарнях міста.

«Лікарні Тернополя, які лікують хворих на коронавірус, мають необхідні засоби захисту. Якщо не буде різкого зростання кількості хворих, то у міській лікарні швидкої допомоги медичні працівники забезпечені засобами захисту на 30 днів, а у міській дитячій лікарні – на 60 днів. Однак ми продовжуємо купувати необхідні засоби захисту для медиків», – заявив Сергій Надал.

Великдень вдома

Готуємося до Воскресіння Господнього. Пам’ятаємо, що ніхто не може скасувати Великдень. Але його треба відзначити вдома разом із найближчими людьми. У цей складний час всі українці мають усвідомити, що наші домівки та наші сім’ї покликані стати домашньою церквою.

Будьмо ж свідомими. Будьмо українцями.

Від admin