Експерти розповіли, які продукти сильно подорожчають найближчим часом. Як з’ясувалося, це не тільки крупи і імпортні фрукти. Овочі борщового набору дорожчають високими темпами. Про це повідомляє видання “Українські новини”.

Аналітики Національного банку відзначають, що овочі борщового набору, крупи, цитрусові будуть і далі дорожчати. Якщо борщ, колись вважався бюджетним стравою української кухні, то через кілька тижнів він може стати делікатесом. Наприклад, зростання вартості м’яса, овочів борщового набору пов’язаний з тим, що багато ринків закрилися, а також багато постачальників припинили міжміське сполучення.

Підвищення цін на гречку і туалетний папір пов’язано з тим, що багато людей в паніці почали закуповувати ці товари, так як переживають, що продуктові магазини зариються і нічого буде їсти. Тобто, найвищі ціни безпосередньо пов’язані з підвищеним запитом.

Крім того, підвищення цін на продуктив пов’язано з ростом курсу долара. Як відзначають експерти, постачальники перестрахувалися встановивши комерційний курс 30-32 грн / $. З цієї причини українці і бачать, що цінники на певні товари зросли. Однак, найбільше, цей раптовий стрибок долара може  відбитися на цінах, за якими будуть купувати продукти українці восени.

Відзначається, що найближчим часом будуть дорожчати і закордонні овочі і фрукти. Експерти припускають, що слідом за подорожчанням імпортних продуктів, варто очікувати зростання цін на вітчизняні.

 

ринок1

Від admin