Майже 1500 захисних костюмів, 1000 респіраторів вітчизняного виробництва 3-го класу захисту, 150 літрів дезрозчину народний депутат Іван Чайківський разом із громадськими активістами передали у районні лікарні на Тернопільщині. За кошти, акумульовані завдяки соціально відповідальному бізнесу, місцеві волонтери придбали також окуляри, рукавички та безконтактні термометри, фактично сформувавши комплекти повноцінного захисту лікаря, – пише AgroPolit.com, проаналізувавши оперативну інформацію з публічної сторінки Івана Чайківського у фейсбуці та звіти активістів по районах області.

agroprod-dopomoga-04-2020-1

Допомога була зосереджена в лікарні, станції швидкої допомоги та сімейним лікарям Тернопільського, Козівського, Бережанського, Зборівського, Підгаєцького районів, які входять в виборчий округ народного обранця.

Нагадаємо, що наразі Тернопільська область – займає друге місце в Україні (135) після Києва (195) за кількістю зареєстрованих випадків з інфекції COVID-19.

«Зараз волонтери знову, як і в 2014 взяли на себе основну функцію захисту тих, хто на передовій. Цього разу – лікарів. – говорить Іван Чайківський. – Це наш вклад в захист тих, хто має захищати нас».

За словами нардепа, волонтери виявилися організованішими та мобільнішими, ніж офіційна влада в області. Для прикладу, з відкритих джерел бачимо, що Тернопільська облдержадміністрація організувала передачу лікарям області 840 костюмів на всю область – основного елементу захисту лікаря, який працюватиме з хворими на коронавірус.

«Разом із громадськістю ми зініціювали збір коштів для того, аби допомогти нашим медикам протистояти епідемії та захистити їх від COVID-19. На зібрані кошти розпочали пошив захисних костюмів (вони протестовані та схвалені лікарями) в регіоні. Для розуміння, пошив такого захисного костюму нам обходиться приблизно у 80 гривень! Паралельно ми закупили респіратори українського виробництва третього класу захисту. Все це уже передано у лікарні мого виборчого округу, а комбінезони – ще у Монастириський район, де найбільше хворих на коронавірус», – розповів в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com секретар комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат із групи «За майбутнє» Іван Чайківський.

За його словами, він разом із волонтерами та громадськими активістами продовжує спілкуватися з тернопільськими бізнесменами, аби і далі надавати та розширювати допомогу лікарням регіону із забезпечення їх базовим засобами захисту від COVID-19.

«Я закликаю всіх небайдужих долучатися до нас. Як кажуть, разом нам буде легше подолати епідемію, яка шириться країною та сильно зачіпає Тернопільську область», – підкреслив народний депутат.

Додамо, що підприємство «Агропродсервіс», засновником якого є Іван Чайківський та яке він очолював до приходу в парламент, виділило на боротьбу з COVID-19  3 млн грн.

Нагадаємо, що раніше на нараді в президента Володимира Зеленського більшість областей були розділені між великими бізнесменами, аби вони допомагали протидіяти поширенню коронавірусу в регіонах. Тернопільська область опинилася поза списком цих областей. Тож протидія організовується лише громадськими активістами спільно з місцевим бізнесом та депутатом від Тернопільщини Іваном Чайківським.

Від admin