Web«Контінентал Фармерз Груп» вкотре підтвердила свій статус сумлінного платника податків і надійного партнера місцевих громад, оприлюднивши звіт про виконані у 2019 році податкові та соціальні зобов’язання. Так, підприємства Компанії, розташовані в Тернопільській області, до бюджетів всіх рівнів минулоріч сплатили 364,29 млн грн податків. Сума соціальних інвестицій, виділених «Контінентал» на Тернопільщині за цей період, становить 13,63 млн грн, – пише «TeNews».

Минулий рік став знаковим для «Контінентал Фармерз Груп», адже в 2019 році вона почала працювати як єдиний бізнес після злиття «МРІЯ Агрохолдинг» та CFG (Continental Farmers Group). За підтримки свого міжнародного інвестора SALIC, об’єднана Компанія продовжила дотримуватись встановленої КСВ-стратегії, залишаючись надійним партнером пайовиків та сумлінним платником податків державі.

«Оновлена Компанія продовжує працювати цілком прозоро, а одним із найважливіших своїх пріоритетів вважає інтереси пайовиків, які довіряють нам свою землю. Тому ми дбаємо про розвиток громад, фінансово підтримуючи їхні ініціативи, популяризуючи створення кооперативів у селах, а також забезпечуючи повну й своєчасну сплату податків, які наповнюють місцеві та державний бюджети. Так ми будуємо довгострокові партнерські відносини із нашими пайовиками та державою, – зазначив Генеральний директор “Контінентал Фармерз Груп” Георг фон Нолкен. – Таку стратегію підтримує наш інвестор SALIC, який спрямовує в українську економіку потужні інвестиції і тому зацікавлений вести чесний та відповідальний бізнес в Україні».

Загалом же до бюджетів усіх рівнів від Компанії за 2019 рік надійшла сума 670,17 млн грн. А на втілення соціальних ініціатив місцевих громад, з якими агрохолдинг співпрацює на території п’яти областей Західної України, у минулому році із бюджету Компанії спрямували 30,15 млн грн. За ці кошти було реалізовано вагомі проекти в сферах медицини, інфраструктури, освіти, благоустрою, культури, спорту, духовності, екології, кооперативного руху та ін.

Найвагомішими проектами, реалізованими за сприяння «Контінентал» впродовж 2019 року на Тернопільщині, стали: підтримка медичних закладів області та оновлення їх матеріально-технічного забезпечення, ремонт доріг та фінансування відновлення освітніх і культурних закладів.

Як уже зазначалось, соціальна програма «Контінентал Фармерз Груп» охоплює декілька напрямків. Серед них чільне місце посідає медицина. Так, у минулому році вдалось відремонтувати амбулаторію у с. Нижбірок, що на Гусятинщині, на це виділили майже 194 тис. грн. Також оновлено обладнання у медичних закладах краю. Зокрема, біохімічний аналізатор крові вартістю 110 тис. грн отримала Збаразька центральна районна комунальна лікарня; бінокулярний мікроскоп, електронні ваги, лічильник лейкоцитів та біохімічний аналізатор – уже допомагають медикам у Копичинецькій комунальній районній лікарні, на це витрачено 166 тис. грн. Також, завдяки фінансовій підтримці Компанії (а це понад 100 тис. грн), закуплено нові меблі для медичної лабораторії у м. Шумськ. Продовжили у минулому році передавати мобільні медичні сумки у ФАПи краю: 30 медзакладів Тернопільщини отримали укомплектовані спецсумки. Загалом же на медицину області минулоріч було спрямовано 1,3 млн грн.

Фінансував агрохолдинг і духовність краю. Сума, виділена на духовні потреби громад, сягнула в 2019 році 1,5 млн грн. Зокрема, коштом Компанії було відремонтовано храми та церковні будівлі у с. Білокриниця (Підгаєцький р-н), с. Гранітне (Монастириський р-н), с. Тилявка (Шумський р-н), с. Ценів (Козівський р-н), с. Сороцьке (Теребовлянський р-н).

Не забули й про підтримку культурної галузі регіону. Сума соцінвестицій Компанії у цю сферу минулоріч сягнула 2,3 млн грн. За ці кошти відновлювали будинки культури, зокрема, проведено ремонт культурних центрів у селах Степове та Мозолівка (Підгаєцький р-н), Красне та Волиця (Гусятинський р-н), Угринь (Чортківський р-н), Ренів (Зборівський р-н), Турильче (Борщівський р-н) та ін. Частину коштів спрямували на підтримку фестивалів, а саме – «Братина» та «Дзвони Лемківщини».

На покращання інфраструктури краю «Контінентал Фармерз Груп» виділила 3,1 млн грн, ще 1 млн грн – на проекти з благоустрою, а 1,5 млн грн – на освітні потреби.

Минулоріч Компанія продовжила працювати над централізованими проектами, серед яких чільне місце займає підтримка кооперативного руху. На сприяння сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам у 2019 році «Контінентал» виділив 886,7 тис. грн, з них 779,1 тис. грн – на підтримку СОКів Тернопільщини.

Екологічним проектам «Контінентал Фармерз Груп» приділила окрему увагу. Ініціатива з роздільного збору сміття для подальшої переробки у селах, яку аграрії підтримують вже кілька років, у 2019-му розширилась – розпочато проект «Зелений Равлик», який розповсюджує контейнери для сортування твердих побутових відходів.

Успішним став і новий екологічний проект Компанії «Марафон лип», в рамках якого впродовж минулого року працівники агрохолдингу спільно з пасічниками та іншими ініціативними групами висадили понад 1,5 тис. саджанців медодайних дерев у п’яти областях Західної України – Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській.

Окрім того, «Контінентал Фармерз Груп» активно зайнялася корпоративним волонтерством. Працівники кластерів та офісів Компанії впродовж року упорядковували об’єкти інфраструктури і наводили благоустрій у громадах, де агрохолдинг обробляє землі. Майже 100 тис. грн витратив «Контінентал» на облаштування автобусних зупинок, дитячих майданчиків, прибирання вулиць та покращання стану суспільно корисних об’єктів у селах. У Тернопільській області зусиллями працівників Компанії було наведено благоустрій довкола могили учасників національно-визвольної боротьби у с. Фащівка (Підволочиський р-н), облаштовано колодязь у с. Людвище (Шумський р-н), у с. Потік (Козівський р-н) вдалось встановити паркан навколо місцевого навчально-виховного закладу, а також покращити благоустрій у с. Доброводи (Монастириський р-н). Головна мета цього проекту, наголошують в Компанії, – проявити турботу і засвідчити відкритість до громад, з якими співпрацюють.

Continental_Taxes_2019-4

Continental_Taxes_2019-3

Від admin