1585840025723_peredacha-uzd-aparatu-01-04-2020-4Новий апарат ультразвукової діагностики передано в інфекційне відділення Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги. Медичне обладнання лікарі отримали завдяки благодійникам – будівельній компанії «Креатор-Буд» та ТехноБудЦентр.

Представники будівельної компанії стверджують, що не змогли залишатися осторонь у такий складний час, розуміють, що зараз брак коштів, аби надавати швидку допомогу, тому вирішили спрямувати свій внесок саме у медичну сферу.

Як повідомив головний лікар Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський, новий, мультифункціональний УЗД-апарат буде призначено саме для хворих, які безпосередньо перебувають в інфекційному відділенні, зокрема, для пацієнтів із коронавірусом. За словами медика, в умовах поширення коронавірусу апарати УЗД необхідні, аби якнайшвидше діагностувати супутні хронічні захворювання у людей з COVID19.

«Всі ускладнення з’являються у вигляді пневмонії, і перебіг хвороби серйозний. Пневмонію ми діагностуємо як рентгенологічно, так і способом проведення УЗД обстеження. Коли рідина накопичується в нижніх відділах грудної клітки, рентгенологічно її побачити неможливо. Саме рідину при пневмонії можна побачити завдяки цьому апарату і це дуже велика допомога для нашої лікарні», – наголосив Ярослав Чайківський.

В лікарні швидкої допомоги є апарат УЗД, проте раніше хворим із інфекційного відділення, причому, навіть із COVID19, доводилось йти в інший корпус, аби обстежитись. Тепер, завдяки ще одному апарату УЗД, який за характеристиками кращий і сучасніший, обстеження можна буде робити безпосередньо в інфекційному відділенні.

1585840025723_peredacha-uzd-aparatu-01-04-2020-4

Від admin