Понад 10 млн українців нині проживають у селах із кількістю жителів менш як 2 тисячі. Чимало таких – і на Тернопільщині. Тож часто краяни у своєму населеному пункті не мають доступу до банківської інфраструктури.

Це підтверджують і дані НБУ, відповідно до яких частка готівкових розрахунків в Україні досі становить 56%. Тож на період дії карантину Укрпошта змінює умови користування послугою «З картки додому», щоб українці, які не мають змоги користуватися карткою, могли і надалі отримувати грошові перекази.

Це означає, що будь-хто, не виходячи з дому, може надіслати гроші зі свого карткового рахунку своїм рідним або близьким, а листоноші Укрпошти віддадуть готівку адресату просто в руки.

Це – набагато безпечніше, ніж їхати до відділення банку або шукати банкомат у період карантину. Використання послуги коштуватиме користувачам лише 0,01 грн, замість розрахунків за тарифами.

– Укрпошта є у кожному селі, селищі, містечку та місті, а це – 27 тисяч населених пунктів по всій Україні. Близько 37% українців не мають банківських рахунків, а це означає, що і шанс отримати пенсії, грошові виплати чи перекази на карту для них не є можливим. Розуміємо, що в умовах карантину ситуація ще ускладнилася, бачимо, як у рази виріс попит на послугу «З картки додому». Тому вирішили від сьогодні та до кінця дії карантину прибрати на неї комісію взагалі, – каже генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Комісію за послугу «З картки додому» на період карантину Укрпошта не братиме. Почала діяти така пільга від  23 березня.

гроші1

Від admin