Прокурор оскаржив вирок районного суду. В апеляційній скарзі, зокрема, вказав на відсутність підстав для звільнення обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням.

Знаючи, що через ДТП збита ним жінка лежить в кюветі, з місця події водій утік, кинувши автівку неподалік одного з сіл.

Апеляційну скаргу прокурора на вирок Кременецького районного суду від 26 листопада 2019 р відносно водія, який на «євроблясі» збив жінку і з місця події утік, – задовольнити. Вирок Кременецького райсуду Тернопільської області від 26 листопада 2019 року, в частині призначеного покарання обвинуваченому – скасувати. Водія Audi визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень  – за скоєння ДТП з потерпілими і те, що утік з місця події.

Згідно з вироком Тернопільського апеляційного суду, водієві за ДТП з потерпілими призначили два роки обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на один рік. За те, що залишив в небезпеці збиту жінку – рік обмеження волі.

На підставі ч.1 ст. 70 Кримінального кодексу України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим,  остаточно визначити покарання у виді двох років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на один  рік, – так вирішив Тернопілььський апеляційний суд. – В решті вирок Кременецького районного суду Тернопільської області відносно обвинуваченого залишити без змін.
Нагадаємо, на автодорозі Дубно-Кременець водій автомобіля Audi A4 на проїжджій частині збив жінку та з місця аварії втік. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що аварія трапилася 25 травня близько 14:00.

Водій іномарки на литовській реєстрації з’їхав на праве узбіччя та збив шістдесятидворічну жительку Кременця. Потерпіла йшла на зустріч транспорту, – повідомили тоді у поліції. – Жінку з переломом доправили до лікарні, а винуватець місце пригоди залишив, кинувши автівку в кюветі, неподалік одного з сіл району.

Як тоді з’ясували правоохоронці, це був житель села Білокриниця, 1989 року народження. 27 травня близько опівдня кермувальник прийшов у поліцію сам, зізнавшись у скоєному. Казав, що злякався, а тому втік.

В апеляційній скарзі прокурор вважав вирок райсуду таким, що не відповідає вимогам закону через неправильне застосування закону Україну про кримінальну відповідальність.

Адвокат водія наполягав: доводи, наведені прокурором щодо зміни покарання підсудному, є неаргументовані, оскільки суд усунув описки в резолютивній частині вироку. Зазначає, що потерпіла не заявляла цивільного позову про відшкодування шкоди, заподіяної злочином, тому в даному випадку безпідставно вказувати про часткове відшкодування шкоди. З огляду на це просив вирок суду першої інстанції залишити без змін.

На вирок апеляційного суду може бути подана касаційна скарга до суду касаційної інстанції протягом трьох місяців з дня його проголошення, а засудженим, який тримається під вартою – в той самий строк з дня вручення йому копії вироку.

суд

Джерело: Пульс Кременця

 

Від admin