1 березня 2016 року тернополяннин Андрій Питак загинув при виконанні службових обов’язків у зоні проведення бойових дій в Луганській області. За свою мужність він нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Цього ж дня 2020 року українському захиснику відкрили меморіальну дошку на фасаді управління соціальної політики Тернопільської міської ради. Саме тут працював Андрій Питак на посаді головного спеціаліста відділу з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

«Андрій показав себе, як справжній патріот України. Коли його авто підірвалося на російському фугасі, він вже фактично завершив службу і планував повертатися у мирний Тернопіль. Він загинув смертю хоробрих, – наголосив міський голова Сергій Надал. – Ми пам’ятаємо Андрія як справжнього фахівця, який завжди був готовий допомогти людям, і збережемо пам’ять про нього, адже герої не вмирають, доки вони живуть у наших серцях. Слава Україні».

До слова, у Тернополі меморіальна дошка Андрію Питаку встановлена також на будинку, де жив Герой. 19 серпня 2016 року Андрію було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно).

memorialna-doshka-pitak-ternopil-01-03-2020-12

Від admin