Лідери учнівського самоврядування шкіл Тернопільського району Ангелівка, Острів, Березовиця, Буцнів, Великі Бірки, Довжанка, Мишковичі, Настасів, Почапинці, Петрики, Великий Ходачків побували на засіданні молодіжного клубу “Час Z”, що діє у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості.

Засідання на тему «Я – майбутнє моєї країни!» у форматі «молодь-молоді» провели студенти – майбутні психологи IV курсу ТНТУ ім. І. Пулюя.

У цікавій інтерактивній формі вони розповіли старшокласникам про трудові ресурси у світі та в Україні, потреби сучасного ринку праці, основні вимоги роботодавців до працівників, професії майбутнього. Мова йшла й про актуальні зараз Soft-skills («м’які» навички): уміння вирішувати складні проблеми і прогнозувати, контекстне мислення, навички ефективної комунікації, гнучкість, швидка адаптація до змін та ін.

А виконуючи вправу “Стереотипи мислення”, учасники клубу висловлювали власні думки та певні твердження, зокрема, щодо вибору професії, доводили їх хибність чи правдивість, а відтак зрозуміли, що є різні точки зору, навчились поважати думку іншого.

На завершення фахівець служби зайнятості презентувала профорієнтаційну веб-платформу “Моя професія – консультаційна мережа” , метою якої є надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі як старшокласникам, які ще тільки стоять на порозі професійного вибору, так і дорослим, котрі бажають змінити професію. Тестування проводиться за стандартизованими перевіреними методиками та дає можливість пізнати свої професійні інтереси та цінності, рівень розвитку інтелекту (IQ) та психологічні особливості.

2020-02-14-3

Від admin