В рамках Міжнародного дня дарування книг, у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбувся день обміну та дарування книг, який отримав назву «Щедра п’ятниця».  Серед основних ідей акції –  промоція читання, поширення чудової традиції – обміну та дарування книг, а також підтримка діток, які живуть у сиротинцях Тернополя.
У «Щедру п’ятницю» тернополяни принесли у бібліотеку близько сотні вживаних та абсолютно нових книг, більша частина яких «помандрує» до книголюбів, що перебувають в дитячих будинках.
До акції вже приєднались тернополяни: Катерина Литвинюк разом з донечкою Алісою, Уляна Горецька з донечкою Міленою, сестрички Зоряна і Мар’яна Кушнір, Ігор Карачко, Натан Врублевський, а також продовжують приєднуватись благодійники з різних куточків міста та області.
Свою солідарність з учасниками акції засвідчили друзі та меценати книгозбірні – Почесне консульство Угорщини в місті Тернопіль. Його очільниця Тетяна Чубак особисто завітала до бібліотеки і подарувала чудову добірку книг сучасних українських та зарубіжних авторів.
Для усіх «щедрих» відвідувачів бібліотекарі влаштували затишне чаювання з дружніми книжковими теревенями.
Хороші результати акції і численні публікації в соцмережах насамперед є свідченням зростання популярності свята дарування книг. Воно чудово доповнює, ба навіть складає альтернативу Дню усіх закоханих, дозволяючи самотнім серцям почуватись у цей день більш піднесено і вмотивовано.
І ще, дорогі друзі, пам’ятайте, що найромантичніші, найсерйозніші стосунки починаються з випадкового знайомства у бібліотеці.
Ще раз дякуємо усім за неймовірні книжкові дарунки. Нехай вам щастить і в коханні і в читанні!
21828_1

Провідна редакторка Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Уляна Пилипчук

Від admin