Тернополяни масово скаржаться про те, що впродовж останніх місяців подають показники за спожиту електроенергію за допомогою сервісу eps.org.ua, однак у ТОВ «Тернопільобленерго» проводять некоректні нарахування, вказуючи свій показник від служби, а не той, який подав споживач. Особливо енергетики «потішили» нарахунками у січні. На жаль, ситуація, коли у деяких службах «не бачать» показників трапялися вже неодноразово, пише Доба.

«У січні в своєму електронному кабінеті я побачила нарахування, які суттєво різняться з тим, що я нарахувала у відповідності до спожитих кіловат та поданих показників. Якби різниця була незначна, то можливо б і уваги не звернула, але тут було взято показник «зі стелі» і відповідно до нього я маю оплатити на 200 гривень більше, ніж спожила. Чому був не взятий до уваги мій показник, поданий вчасно – 2 січня?  У абонентському відділі мені сказали, що не беруть до уваги даних з eps.org.ua і що я занадто пізно подала показник, наполягаючи, що необхідно було подати 1 січня. Поясніть будь ласка, чому я впродовж багатьох років користувалася зручним сервісом – єдиною квитанцією на eps.org.ua, де я і показники подавала, і оплату здійснювала, а зараз позбавлена цієї можливості?», – йдеться у одному з листів.

Директор ПП «Укрспецінформ» Михайло Шидлівський підтвердив, що і на адресу його підприємства надійшло чимало скарг щодо не врахування електромережами поданих показників.

— Дійсно, до нас надходили звернення мешканців Тернополя та районів області про те, що показники, котрі були подані через сайт eps.org.ua не були взяті до уваги надавачем послуг при проведенні нарахувань. Ми зверталися в дану службу за роз’ясненнями та провели зустріч з ними, де нас запевнили , що покази будуть братися до розрахунку, при умові, що будуть здані в період їх приймання.. Чому і дальше виникає ситуація з неврахуванням даних, я особисто пояснити не можу. З нашого боку робиться все для того, щоб максимально спростити можливість подачі показів мешканцям Тернополя та області не тільки по електроспоживанню, але по інших службах також.

Від admin