Андрій Коршняк вже 25 років займається бджільництвом. Чоловік пригадує, після закінчення навчання у педагогічному виші не зміг знайти гідної роботи, тому вирішив спробувати щось нове. Купив кілька вуликів і біля батьківської хати заклав пасіку.

За десятки років пасіку розширив до 157 бджолиних сімей. Найбільший урожай меду, який вдалось тоді зібрати – більше 3 тонн.

Андрій каже, одна з проблем сучасних пасічників – низька ціна на мед. Якщо пасічники в Австрії чи Чехії за кілограм меду отримують 14 доларів, то у нас ситуація зовсім інша.

Ще однією з актуальних проблем, яку виділяє пасічник – відносини аграріями. Ті не попереджаючи бджолярів кроплять поля хімікатами. І якщо в селі Базар поки цієї проблеми ще немає, то в інших селах Тернопільщини через дії підприємців постраждала вже не одна пасіка.

Наразі бджолярською справою займається і син Андрія. Хлопець, вирішив допомогти батькові і підтримати його ініціативу.

Заробити на пасіці можна, переконує Андрій. Проте, починати потрібно з малого. У майбутньому Андрій планує і надалі працювати над батьківською справою. Каже, хоч за спеціальністю фізик-теоретик і має право викладати у школах, проте туди поки не поспішає.

 

 

Від admin