З 1 січня 2020 року почався другий етап стратегічного розвитку сервісів державної служби зайнятості – в усіх районних філіях Тернопільського обласного центру зайнятості та Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості почали працювати консультанти роботодавця (через переорієнтацію діючих фахівців служби зайнятості). Вони будуватимуть якісно новий рівень комунікацій та взаємодії з роботодавцями завдяки покращенню електронних сервісів і роботі на підставі сучасних світових практик з урахуванням особливостей розвитку місцевого та регіонального ринків праці.

Кожен роботодавець матиме свого консультанта, який, володіючи інформацією про специфіку роботи підприємства, його поточну та перспективну потребу в кадрах, підбере унікальний комплекс послуг для вироблення результативних напрямів подальшої співпраці.
Насамперед, це оперативний добір працівників; професійне навчання потенційних кандидатів на вакансії, у закладах освіти, в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості або ж безпосередньо на виробництві.
Консультант роботодавця, застосовуючи елементи рекрутингу, проведе попередній відбір кандидатів, які максимально відповідають заявленим вимогам до вакантної посади, та організує зустріч чи онлайн-співбесіду цих кандидатів із роботодавцем.

Від admin