Магічні досліди й ритуали, містичні блукалки і неймовірні перевтілення. У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей підтримали міжнародну акцію від видавництва  «Bloomsbury» «Ніч Гаррі Поттера», запросивши поттероманів до «Школи чаклунства».

         Як і було обіцяно напередодні, на одну ніч книгозбірню перейменували на Гоґвортс – школу чарів і чаклунства, яка зібрала найпалкіших прихильників головного героя легендарної серії романів «Гаррі Поттер».
         На порозі «школи» учасників дійства зустріли справжні викладачі-чаклуни, яких майстерно зіграли працівники бібліотеки. Реальні пригоди розпочались після розподілення усіх по факультетах – Гриффіндор та Слизерин. Найперше, новоспечені студенти-чаклуни виготовили з допомогою 3D ручки чарівні палички та «фірмові» поттерівські окуляри. Саме ці аксесуари допомогли дітлахам виконувати завдання «Магічної дошки», а також перемагати у конкурсах «Книжкове дефіле» і «Перегони на мітлах».
         Варити «вибухове» та «дибоволосне» зілля, «роздуваючий» напій та іншу чаклунську всячину, юних пригодошукачів навчили професорки лабораторії Горація Слізнорта – найвідомішого і найамбіційнішого наставника Гаррі Поттера.
         Чи не найскладнішим із завдань виявився квест потаємними кімнатами Гоґвортса, де у цілковитій темряві, «озброєні» самими лише ліхтариками, команди шукали поштову сову. Щасливчики, які впорались із цим завданням, а ними виявились студенти факультету «Слизерин», отримали найбільшу кількість балів, а отже стали кращими випускниками Школи Чарів і Чаклунства.
         І, звичайно ж, ніхто з юних «чарівників» не залишив стін Гоґвортса без нагороди. Учасники обох команд отримали чудові подарунки з символікою та атрибутикою твору. Окремо було відзначено наймолодшого поттеромана, який підкорив усіх неймовірно реалістичним образом улюбленого героя і став зіркою Ночі Гаррі Поттера.
         Завершилось дійство веселим смачним бенкетом і обговоренням учасниками усього побаченого і пережитого. Дякуємо, юні книголюби, що вірите в дива і творите їх разом з нами.
84417872_2824745587572020_1993128781149110272_o
Уляна Пилипчук, провідна редакторка Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Від admin