Цей ювілей без перебільшення можна назвати подією року. Принаймні для самої бібліотеки це дійсно так. Саме ця подія об`єднала під дахом книгозбірні з вісімдесятилітньою історією багатьох абсолютно різних особистостей – малих і дорослих читачів, людей мистецтва, владу міста й області.

         Непростою була історія бібліотеки. За ці роки їй довелось багато «мандрувати», декілька разів змінюючи своє розташування, і лише у 1963-му бібліотека завершила свій шлях додому, «оселившись» у середмісті Тернополя по вулиці Коперника, 17.
         Сорок два працівники, близько 110 тисяч примірників літератури, 14 тисяч читачів щороку, десятки успішно реалізованих проєктів та ґрантів, тисячі заходів та презентацій… Переоцінити наполегливість і працелюбство колективу бібліотеки справді важко! І надзвичайно приємно, що усі ці старання гідно оцінені владою та суспільством, про що свідчить величезна кількість привітань, адресованих бібліотеці з нагоди 80-річчя з часу заснування.
          На святкову імпрезу, присвячену ювілею бібліотеки завітали високопосадовці міста та області, а саме: заступник голови обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Арсен Марчишак, начальник управління культури облдержадміністрації Григорій Шергей, а також міський голова «Файного міста» Сергій Надал. Вони привітали директорку Надію Новіцьку та колектив бібліотеки зі святом, а також нагородили відзнаками кращих працівників.
Не оминули ювілейної дати добрі сусіди, друзі та колеги книгозбірні – очільниці обласних бібліотек Львівщини, Хмельниччини та Івано-Франківщини – Лариса Лугова, Валентина Черноус та Ірина Тацакович, які разом з Надією Семенівною створили і успішно втілюють проект професійного партнерства «Конструкторське бюро бібліотекарів».
Своєю присутністю та щирими вітаннями порадували бібліотекарів колеги з тернопільських книгозбірень – Василь Вітенко (директор Обласної універсальної наукової бібліотеки), Леся Гук (директорка Обласної бібліотеки для молоді) та Надія Швець (заступниця директора з обслуговування дітей Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи).
І, звичайно ж, не можливо уявити ювілею книгозбірні без добрих друзів та надійних партнерів, представників громадських організацій: «Діа Дім», «Спілка української молоді», Інформаційно-правовий центр «Права Людини» та інших, спільно з якими було проведено безліч масових заходів, акцій, втілено низку креативних проектів, цікавих за змістом і формою.
 Щиро дякуємо чудовим солістам, музикантам Тернопільської обласної філармонії та ведучій Адріані Онуфрійчук, які надали особливого мистецького шарму нашій ювілейній зустрічі, а також усім, хто розділив з нами радість святкування.
21665_1
Уляна Пилипчук, провідний редактор Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

7 вкладених файлів

Від admin