Краще попередити, аніж лікувати, тож ми вирішили нагадувати вам, як можна зменшити свої шанси зараження грипом, у сезон його “розквіту”:

По перше, часто провітрюйте приміщення.

Та пам’ятайте,  найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

Щорічна вакцинація від грипу — це найкращий спосіб:

▪️ зменшити ризик захворіти на грип;
▪️ зменшити ризик серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті.

Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.

Найкращий час для щеплення — напередодні грипозного сезону (у вересні). Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж усього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Цього року українцям доступні дві вакцини проти грипу:

«Ваксігрип Тетра» (виробник — «Санофі Пастер», Франція) та «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея), обидві якісні та безпечні.

Якість вакцин, котрі ввозять до країни, перевіряють Держлікслужба України та Лабораторія з контролю якості медичних імунобіологічних препаратів Державного експертного центру.

Вакцину «Ваксігрип Тетра» можна застосовувати для щеплення дітей віком від трьох років, а «Джісі Флю» — від шести місяців.

«Джісі Флю»(Грін Кросс Корпорейшн, Південна Корея) – трьохкомпонентна (включає два штами віруса типу А(H1N1,H3N2) і один лінії В).

«Ваксігрип Тетра» (СанофіПастер»,Франція) – чотирьохкомпонентна(включає два штами вірусу А та дві лінії віруса типу В)

Вакцинація проти грипу належить до рекомендованих щеплень та відсутня у національному календарі щеплень, тому вакцину можуть закуповувати за гроші місцевих бюджетів, підприємств або власним коштом громадян.
Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш поширених і небезпечних штамів.

вакц

Від admin