школВРУ підтримала законопроєкт, згідно якого діти внутрішньо переміщених осіб зможуть харчуватися безкоштовно у дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах.

16 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні й у цілому законопроєкт №0930 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб”. Документ підтримали 355 парламентаріїв.

Законопроєкт передбачає, що у дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах дітей внутрішньо переміщених осіб годуватимуть безкоштовно.

Окрім того, передбачено, що дітей грудного віку та другого року життя забезпечуватимуть дитячим харчуванням безкоштовно, передає “ГОРДОН”.

Цей законопроєкт було зареєстровано у парламенті наприкінці 2015 року. У пояснювальній записці зазначали, що станом на кінець жовтня в Україні зареєстровано 1,563 млн переселенців, серед них приблизно 192 тис. – діти. У першому читанні депутати його підтримали у 2017 році. За даними Мінсоцполітики, станом на 15 січня 2020 року в Україні обліковано 1,434 млн внутрішньо переміщених осіб.

школ

Від admin