aa1b1a1-epifanijМитрополит ПЦУ Епіфаній вважає, що в майбутньому Православна церква України перейде на григоріанський календар. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Український народ поки що не готовий до календарної реформи. Якщо ми будемо мати вже повністю об’єднану українську православну церкву, то легше буде прийняти відповідне рішення. Оскільки зараз не всі православні об’єднані, то ми це питання піднімаємо, але бачимо, що є великий супротив“, – сказав Епіфаній.

Ми повинні розуміти одну річ. Ми говоримо про перенесення тільки Різдва Христового, але потрібно перенести всі святкування. Тоді Покрову ми будемо святкувати 1 жовтня, а не 14-го. Так само й інші свята, до яких ми звикли. Потрібно змінювати всю календарну систему, яка діє зараз в церкві“, – додав він.

За словами Епіфанія, зараз в єпархіях приблизно половина вірян не проти переходу на григоріанський календар.

Більшість із тих, хто активно обговорює перехід на григоріанський календар, не є практикуючими християнами, а відвідують храм декілька разів на рік. А ті, хто є справді практикуючими християнами, проти перенесення. Як наслідок, якщо ми перенесемо святкування за григоріанським календарем, то побачимо, що храми будуть порожні 25 грудня, а 7 січня будуть повні“, – підсумував Предстоятель Православної церкви України.

aa1b1a1-epifanij

Від admin