Тернопiльська зима 2019 року… Іде собі потихеньку! Хоча це «потихеньку» як у кого буває. Дехто навіть вгору не встигає глянути – звіти, фінанси, підбиття підсумків… Але ми зовсім не про це, а про погоду. Скільки там на термометрі? Вже близько нуля, а ще донедавна було плюс десять, – можна навіть без шапки ходити…

winter-2019-1

Наразі вже летить-мерехтить за вікнами сніг, а от ще вчора на фоні сірого та мокрого асфальту вогники і блискітки ялинок, які заховались у святково прикрашених вітринах, виглядали дещо не за сезоном. Але нарешті вже все ніби прийшло до певної гармонії. Хоча б сезонно-погодньої. І завдяки снігу, нехай наразі мокрому сніго-дощу, настрій більш-менш передноворічний.

Відтак на нормальний сніг можна вже з більшим ентузіазмом чекати, адже штучний, настріляний із снігових пушок, він гарний тільки на лижних спусках в Карпатах чи Альпах. Правда, для цього треба хоча б трошки морозу. Однак все це ще буде, – втішають обіцянками фахівці-гідрометеорологи.

А повертаючись до думки про те, що це зима, і грудень вже практично завершується, навіть не згадуючи про подарунки, які, можливо, все таки ще чекатимуть на свята чемних малих і дорослих, надзвичайно реально починає сприйматися все, що щороку робить цей грудневий час особливим: очікування дива, «святомиколаївські» цукерки під подушкою, різдвяні сюрпризи під ялинкою, а ще – олів’є, шампанське, привітання, святкові «есемески» та інтернет-повідомлення у різних месенджерах та Він Сам – феєричний, загадково-містичний, радісний, надійний і впевнений у собі, як давній друг, який приїздить у гості лише раз у році – 31 грудня, й тому твердо переконаний, що його усі з нетерпінням і радістю чекають, – Новий рік.

Тим більше, що прогнози щодо снігу та морозу, які хоч і обіцяють температурний «плюс нуль» на Новий рік, ще купу разів зможуть змінитися. І все буде, як у класичному новорічному фільмі, коли за вікном заплітає сніжні коси завірюха, а вдома – камін, ялинка і Він – Новий рік! І так затишно й святково на душі…

Олена Лайко, «Тернопільська Липа»

Від admin