Нещодавно тернополяни побачили  випуск популярного тревел-шоу “Вдома краще! Тернопіль”. Автори програми – відомі мандрівники, які створюють програму “Орел і решка”. Три дні знімальна група  досліджувала Тернопіль і шукала туристичні принади міста. Нам приємно, що наше файне місто так високо оцінили телемандрівники, адже ними було озвучено дуже багато приємних слів про різні локації Тернополя. Втім один момент цілком слушно видався журналістам нелогічним: мова йде про оновлені ділянки вулиці Чорновола, де облаштована велодоріжка. Дійсно, тут у рамках реконструкції не понижували бордюрів.

Як зазначає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, проектом передбачено що перехрестя по вулиць Коперника – Чорновола буде підвищеним, тому відмітки усіх бордюрів зроблені з цим розрахунком. Проект планували втілити в цьому році. Однак наразі тривають перемовини – чи варто піднімати саме перехрестя, чи все ж зручніше буде опустити бордюри до відмітки заввишки 5 см до існуючого асфальту.

– Після перемовин з проектантами та профільними фахівцями ми приймемо остаточне рішення, – зазначив Олег Соколовський. – Зараз у процесі розробки програма “Доступне місто”, у рамках якої планується впродовж наступного року маштабно понизати бордюри та облаштувати пандуси у Тернополі.

Відтак пропонуємо тернополянам надавати і свої пропозиції для вирішення питання щодо пониження бордюрів або підвищення самого перехрестя на розв’язці вулиць Коперника – Чорновола,  а також надсилайте пропозиції щодо пандусів та пониження бордюрів на інших локаціях міста. Пропозиції надсилайте на скриньку gkge@ukr.net або телефонуйте за номером телефону  525848

Проект-Коперника-Чорновола

Від admin