Працівники поліції відвідують домівки краян, які опинилися в скрутному матеріальному становищі. Правоохоронці приділяють увагу й самотнім пенсіонерам, аби дізнатися про їх проблеми та допомогти у їх вирішенні.

Зі слів інспектора сектору превентивної діяльності Тернопільського відділення поліції Людмили Біблів, такі профілактичні заходи є надзвичайно дієвими.
– Поліцейські спілкуються з краянами, які знаходяться на території їх обслуговування. Важливу роль відіграє саме співпраця з соціальними працівниками, адже вони знають всіх одиноких пенсіонерів, малозабезпечених громадян та соціально незахищених краян. Завдяки подібним заходам правоохоронці стають ближчими до людей. Наша мета – убезпечити людей від правопорушень та навчити, як оперативно звернутися за допомогою до поліцейських.
Як зазначила соціальний робітник територіального центру соціального обслуговування Тернопільського району Марія Долішня, поліцейські систематично проводять рідного роду зустрічі й навчання у сільських громадах. Вони розповідають, як діяти в критичних ситуаціях та як вберегти своє майно й не стати жертвою шахраїв.
Поліцейські намагаються відвідати кожен будинок, вони спілкуються з людьми, цікавляться проблемами, а також попереджають про різні види шахрайств жертвами яких найчастіше стають люди похилого віку.
До 86-річної жительки села Довжанка Марії Волянської завітали працівники Тернопільського відділення поліції. Жінка, завдяки профілактичним бесідам, змогла розпізнати шахраїв і не стала їх жертвою та вберегла свої кошти.
– Я мала можливість спілкуватися з шахраями. Вони прийшли до мого помешкання та запевняли, що отець з обласного центру передав ікону, але не задарма. За неї необхідно заплатити чималу суму. Я одразу запідозрила, що це шахраї, адже напередодні поліцейські приїжджали до села й розповідали про такі злочини. Я попросила непроханих гостей залишити господарство, – каже пенсіонерка.
Працівники поліції звертаються до громадян, не бути байдужими. Якщо неподалік вас проживають самотні люди похилого віку, провідайте їх, дізнайтеся, чи не потрібна їм допомога.

_MVS1250

Від admin