Тернопільська спеціалізована школа №3 з поглибленим вивченням іноземних мов розпочинає відзначення 80-літньої ювілею. Аби така подія, як 80-річчя рідної Alma-Mater, стала визначною не лише для колишніх випускників та вчителів, а й теперішніх учнів, було вирішено присвятити їй цілий тиждень. Відтак з 25 до 29 листопада у третій школі відбуватимуться найрізноманітніші заходи з нагоди Дня народження.

shkola-3-2019

Розпочнуться святкування в понеділок, 25 листопада, святковим уроком-зустріччю у дружньому колі «Школа – вчора, сьогодні, завтра», де класні керівники у кожному з класів розповідатимуть про історію школи, її традиції та особливості. Потім уся шкільна родина візьме участь у Святій Літургії в Катедрі. На 12 годину запланована урочиста лінійка з нагоди відкриття святкувань. Відбудеться захід на спортивному майданчику школи. «Родзинкою» дійства стане флешмоб «З ювілеєм тебе, школо!», під час якого учні усіх класів – від першого до одинадцятого – заспівають пісню «Третя школа, рідний дім». Таке виконання, очевидно стане своєрідним рекордом, коли понад 1100 школярів одночасно співатимуть пісню, присвячену рідній школі.

Також цього дня у рекреаційному залі відбудеться відкриття музею «Скарбниця шкільних раритетів», де експонуватимуться речі, які спеціально для цієї події надали колишні випускники – зошити, щоденники, підручники, грамоти, табелі та багато іншого цікавого із їхнього шкільного дитинства. Деяким експонатам музею – по п’ятдесят і навіть більше років. Також відкриється і фотовиставка «Шкільні династії», де на світлинах будуть представлені родини, у яких три покоління навчалося  в третій школі. Цікавою для усіх азартних юних шанувальників третьої школи стане призова лотерея «Школоманія».

Наступний день, вівторок, 26 листопада, буде присвячено випускникам. Отож, з 12 години до кожного з класів прийдуть колишні випускники, які знайомитимуться зі своїми юними колегами по школі і розповідатимуть їм свої історії – як проходило навчання у їхній час, які цікаві події були ттоді, що особливого робили їхні однолітки, як склалось доросле життя після завершення навчання. Такі зустрічі матимуть назву «Фестиваль живих історій».

Середу, 27 листопада, віддадуть творчості. З 12 години у «Майстерні креативних ідей» учні займатимуться виготовленням сувенірів з нагоди свята – на майстер-класах діти вчитимуться робити hand-made красу. А допоможе «креативити» також аквагрим «Кольоровий настрій».

Четвер, 28 листопада, у школі буде присвячений різноманітним квестам, конкурсам, іграм, інтелектуальним змаганням, – все для того, аби довести, що весело і цікаво може бути без мобільного телефону. «Життя без мобільного існує» – своєрідне гасло цього дня.

Завершиться святковий тиждень в п’ятницю, 29 листопада, – активно: спортивними змаганнями, танцювальними батлами, естафетами та руханками і навіть «живим» концертом музичного гурту.

Треба додати, що цей тиждень у третій школі буде не лише цікавим та пізнавальним, але й Веселковим: кожного дня діти матимуть одяг певного коьору. ТАк, у понеділок усі бажаючі матимуть можливість одягтися в червоне, у вівторок –  щось жовте або оранжеве,  у середу в одязі домінуватимуть речі зеленого кольору, у четвер – синього і блакитного, у п’ятницю – фіолетового, а то й навіть рожевого.

Кульмінацією усіх святкових заходів стане гала-концерт «Галактика Третьої Школи: зоряний політ тривалістю 80 років». Імпреза відбудеться у вівторок, 3 грудня, в приміщенні обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка. На це свято запрошені колишні випускники усіх років, вчителі, почесні гості. Будуть у програмі і вітання, і виступи, і вручення грамот та інших відзнак, і пісні та танці у виконанні колективів школи. Підготували для глядачів і багато різних приємних сюрпризів та несподіванок, тому має бути цікаво, натхненно, урочисто і дещо навіть ностальгійно.

Розпочнеться дійство о 16 годині.

Олена Лайко, “Тернопільська Липа”

Від admin