У законодавстві України передбачили надбавки та підвищення пенсій. Однак пощастить лише деяким категоріям громадян. Так, надбавки передбачені ветеранів: учасників бойових дій, людям з інвалідністю та “дітям війни”.

Також на надбавки можуть розраховувати ті непрацюючі пенсіонери, у яких на утриманні знаходяться неповнолітні діти або за інвалідністю за вислугою років.

Також доплати можуть бути у інвалідів першої групи, а також самотні люди з інвалідністю другої, третьої групи у разі досягнення відповідного віку та одинокі одержувачі пенсій за віком та за вислугою років, які потребують постійного стороннього догляду, та щомісячні компенсації в разі втрати годувальника.

У Кабміні планується триетапне підвищення пенсійних виплат, пише Знай.

Для забезпечення безбідної старості для українських пенсіонерів передбачено також надбавки, наприклад, незайнятим пенсіонерам, які мають на утриманні дітей до 18 років до пенсії за віком, у зв’язку з інвалідністю, за вислугу років, на догляд особам з інвалідністю та одиноким особам.

Повідомляється, що з 1 липня по 1 жовтня розмір мінімальної пенсії в Україні виріс на 0,5%. Крім того, в Кабміні планується триетапне підвищення пенсійних виплат — очікується, що у 2020 році мінімальна пенсія українця збільшиться на 8%.

пенсія

Від admin